Ben je sportief en wil je thuis actief blijven? Thuis sporten is een goede manier om fit te blijven en onder alle omstandigheden de moed erin te houden. Maar wat kun je thuis doen? Hier is ons advies over de oefeningen die je alleen of met je gezin kunt doen en de uitrusting die je nodig hebt om veilig te sporten.
Om thuis weer in vorm te komen, zijn hier een paar standaardoefeningen die je kunt gebruiken om je eigenfitness- of bodybuildingprogramma samen te stellen .
Bodyweight training zijn oefeningen waarbij de enige weerstand je eigen lichaamsgewicht is. Dit betekent dat je geen ander gewicht gebruikt, zoals dumbbells of kettlebells. Tot de standaardoefeningen behoren dus :
Je kunt thuis krachttraining doen met een elastiek of elastiband. Door het elastiek op kniehoogte te plaatsen in een zittende positie, kun je je benen zo vaak spreiden en buigen als je wilt om de billen te trainen. Probeer ook de'brandkraan ' in je thuisgymnastieksessies op te nemen: in viervoeterhouding op een vloermat, met je benen gebogen op 90° en het elastiek bij je dijen, til je je knie opzij terwijl je aan het elastiek probeert te trekken. In ruil voor de pijn krijg je een mooie bilpartij.
Nog steeds thuis kun je aan cardiotraining doen , een workout die je cardio-respiratoire en cardiovasculaire systemen goed laat werken.
Hier is een uitgebreide compilatie van 3 bewegingen:
Om je sporttraining thuis compleet te maken, moet je niet vergeten om wat aan mobiliteit of stretching te doen. Dit is een kans om aan je veelzijdigheid te werken en aan gymnastiek of pilates te doen. Buiten je trainingen om kun je je spieren stretchen. Je zult aan flexibiliteit en mobiliteit winnen, zodat je meer bewegingsvrijheid hebt. Het is een goed idee om ze te doen , ongeacht je sport. Alles wat je nodig hebt is een fitnessmat of yogamat thuis en je kunt aan de slag. Om de moeilijkheidsgraad geleidelijk te verhogen, heb je kleine ballen en een magische cirkel nodig voor pilates en een riem voor stretchen.
Proprioceptie, evenwicht... termen die op het eerste gezicht beangstigend klinken, maar die noodzakelijk zijn voor je vooruitgang, welke sport je ook beoefent. Als je aan racketsport doet, zoals tennis of badminton, moet je op dezelfde manier werken als een fysiotherapeut om blessures aan het bovenlichaam te voorkomen. Als je voetbalt, kun je met fitnessapparatuur zoals de Bosu of een balansbord werken aan je balans en je gewrichten, met name je enkels, om ze sterker te maken.
Als je voetbalt, is het misschien een goed idee om van de gelegenheid gebruik te maken om je coördinatie te verbeteren met ritmeschalen of coördinatiehoepels.
Vind je het moeilijk om jezelf alleen te motiveren? Betrek je familie erbij, maak plezier met je kinderen... waarom nodig je ze niet uit voor je thuisgym?
Kinderen zijn ongeduldig en houden van bewegen. Kies dus voor bewegings- of motoriekoefeningen, bij voorkeur op muziek. Je kunt ook op dieren geïnspireerde bewegingen bedenken om ze te vermaken.
Als je een tuin hebt die groot genoeg is, is het de perfecte plek voor een ochtendjogging. Loop een paar rondjes om het huis met je kinderen. Een potje voetbal is ook een geweldige manier om stoom af te blazen en samen plezier te maken!
Er is altijd een manier om thuis fit te worden. Voordat je begint met je sessies, moet je je "sportkamer" inrichten en vergeet niet om de kleintjes na elke sessie van water of vruchtensap te voorzien.
Je hebt nu alle hulpmiddelen om in vorm te blijven dankzij een verscheidenheid aan complete oefeningen, met of zonder trainingsapparatuur. Bodybuilding, fitness, versterking, crosstraining... je kunt een hele reeks oefeningen uitproberen om vooruitgang te boeken in je favoriete sport. De keuze is aan jou!